Ge dig själv ett år, ett liv

Tänk om det finns tid. Om det finns tålamod. Det är som att hela samhället saknar just tid och tålamod. Kanske beror det på en missuppfattning kring hur lång tid saker faktiskt tar och en tanke om att vi blir färdiga oavsett vad det handlar om. Att vi blir färdiga med våra fysiska eller psykiska hälsa. Många av oss vill gärna nå våra mål så snart de är satta. Vi vill helst att det ska gå så lätt som möjligt, vill inte ha skav, motstånd eller möta svåra och obekväma känslor. Vi vill hellre att det går lätt, snabbt och att det inte kräver så mycket från oss. Det är så vi lärt oss. Samhällets tempo är högt och vi förväntas vara effektiva, prestera, multitaska, utvecklas och bli vårt bästa jag. Fort, fort , fort framåt.  Vi matas ständigt med olika quick fixes (inte minst så här vid nyårstid) och hoppar på dem i tron och önskan om att detta ska “fixa” oss. Som att vi är personer som är trasiga, som behöver fixas. Vi läser om olika metoder, läser självhjälpsböcker, får ett dopaminpåslag av känslan att nu har vi hittat lösningen. Vips så är vi igång med något nytt program, schema, en ny metod. Vi försöker följa detta med perfektion. I början kanske det funkar (eller så gör det inte det) och sen händer något. Vi blir trötta, överväldigade, stressade av allt som måste göras för att må sådär bra, nå det där målet. Vi blir triggade av saker runt omkring oss och vi orkar inte hålla i. Vi känner oss misslyckade och nedslagna av att alla andra tycks kunna men inte vi. Vi börjar ifrågasätta oss själva och vad vi gör för fel, vad det är för fel på just mig. Det slutar med att vi känner oss mer frustrerade, mer stressade, överväldigade och hopplösa. Grejen är att vi kan inte prestera och skynda fram hälsa och välmående utan det leder istället till mer hälsoproblem, rädsla, tvivel, stress och tar oss längre ifrån vår intuition. Vi kan inte heller bli klara. Det är en process som pågår hela vårt liv. Det är vårt liv. 

Så hur skulle det vara om du gav dig själv ett år eller ett liv? 

Det tar tid att förändra, att läka. 

Ge dig själv tid. 

Släpp taget om sådan som inte längre tjänar dig. Låt din kropp och ditt sinne andas. Ge din kropp och ditt sinne tid att balanseras. 

Sakta ned. 

Din kropp och ditt sinne kommer att tacka dig för att du saktar ned och lyssnar. Att du tar dig tid att leva. Att leva fullt, inte fort. Att du lever ditt liv efter din egen rytm, i den takt som du själv vill i självmedkänsla. 

Vill du ha hjälp att möta dina känslor, lugna ditt nervsystem och reglera ned din stress finns jag via Holistic hälsocoaching där för dig med coaching, kurser och yoga. Jag tror på allas förmåga att transformeras, du behöver inte fixas, du är inte trasig, allt finns inom dig.

Du är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *