Känn dig bättre

- känna och möta med stressreglering och självmedkänsla

Känn dig bättre på ett enkelt och okomplicerat sätt genom teori, rörelse och andning. Verktyg för självreglering. Trots det enkla söker vi det svåra. Trots att kunskapen finns inom oss, i våra kroppar söker vi den utanför oss. Vi villar lätt bort oss och fastnar i mönster och beteende som gör att vi längtar bort, längtar efter något annat. Att känna oss bättre.

Förändring är möjligt genom neuroplasticitet och med enkla tekniker kan vi koppla om och reglera men också öka vår förmåga att vara i det som känns skavigt både emotionellt och fysiskt utan att undvika, utan att skapa motstånd och utan att bli överväldigade. Kursen ger dig teori och kunskap om känslor, vårt nervsystem och stressresponser genom korta föreläsningar som varvas med praktiska övningar, rörelse, yinyoga flow och andning. Kursen är ämnad att öka vår kunskap om oss själva, vårt nervsystem och hur vi med enkla medel kan känna via kroppen och vårt nervsystem.

Nervsystemet reagerar automatiskt men vi kan bygga upp trygghet i systemet och på så sätt känna oss bättre.

Kursen kan hjälpa dig som

- vill lära dig mer om dig själv

- har svårt att hantera/möta känslor

- känner dig överväldigad

- upplever stress, oro

- har en stark kritisk inre röst, perfektionist och presterare

- vill få in mer lugn, ro & balans

- önskar enkla tekniker för förändring, reglering, balans

- har huvudvärk

- känner dig trött, utan energi

- har hormonell obalans/PMS

- har muskelspänningar

- har problem med matsmältningen/IBS

- har svårt att komma tillrätta fast du "gör allt rätt"

- vill känna dig bättre

Innehåll

5 digitala moduler, webinarier och workbook med övningar

Modul 1 Känslor

Vad är egentligen känslor? Vad skiljer sig mellan känslor och sensationer, förnimmelser? Hur känns vissa känslor i kroppen? Vad är primära och sekundära känslor och varför behöver vi veta det? Vilka försvar sätter vi upp för oss själva? Hur skapar det emotionell stress? Vad är emotionell dysreglering?

Modul 2 Nervsystemet

Vad är nervsystemet, autonoma och parasympatiska nervsystemet och hur fungerar det? Hur fungerar våra stressresponser? Vad innebär ett dysreglerat nervsystem? Vad är Polyvagal teori? Vad är vagusnerven? Hur påverkar känslor och minnen nervsystemet?

Modul 3 Reglering

Hur kan vi reglera ett dysreglerat nervsystem? Vad är självreglering och co-reglering? Hur höjer vi vagustonen? Hur kan vi använda andning och rörelse för reglering. Hur kan vi möta och ta hand om obehag?

Modul 4 Självmedkänsla

Vad är självmedkänsla, acceptans och ACT? Hur kan dessa påverka vårt nervsystem? Hur kan du träna och få in mer självmedkänsla i ditt liv, i din kropp och i ditt nervsystem för trygghet och lugn. Hur kan perfektionism påverka våra känslor och nervsystem?

Modul 5 Verktyg

Samlade verktyg, gemensamma reflektioner och delning. I denna sista modul samlar vi de övningar som kursen gett, reflekterar tillsammans och planerar framåt. Vi ger skapar också utrymme att dela tankar och frågor med varandra.

Du kan gå kursen i din egen takt efter kursstart. Du kan själv bestämma var, när, hur du genomför kursen. Varje vecka släpps en ny modul som du sedan har obegränsad tillgång till. Du kan även lägga till individuell coaching i samband med kursen 1 gång i veckan. Du har alltid tillgång till kursen efter att du investerat i den.

Kurserna leder inte till betyg, intyg eller diplom utan syftar till att stötta din hälsa och personliga utveckling. Kurserna är inte substitut för medicinsk och/eller terapuetisk behandling. Vi jobbar med det friska och förebygger det sjuka.

BONUS

Inspelade meditationer och yin flow klass, spellista och möjlighet att boka coaching 1 till 1 till reducerat pris.

Plats

Online

Du kan välja på att vara med live online via zoom, titta på det i efterhand eller både och. Du har tillgång till modulen i 7 dagar. Kursen är din men får inte delas.

Nästa kursstart -obestämt

Boka tidigt rabatt

995 kr

Investering

1295 kr

Paketpris kurs + 5 coachingtillfällen

3695 kr